دستگاه غذاده ماهی، بررسی و پوئن های مثبت آن

دستگاه اتوماتیک غذاده

دستگاه غذاده اتوماتیک یکی از مواردیست که میتواند با وجود بی ربطی ظهری در نتیجه و محصول نهایی شما از استخرتان تاثیر گذار باشد. در ادامه ی این نوشتار چرایی این مسئله را به تفصیل توشضیح خواهیم داد.

پلت ها

ماهی های همه چیز خوار و گوشت خوار در ایران پلت های مخصوص به خود را دارا هستند اما پلت های گیاهی هممچنان به نظر میرسد وارد بازار ما نشده است تا ماهی هایی مثل  آمور قابل پرورش در استخر های پیش ساخته باشند. خود این پلت ها بسته به محل قرار گیری دهان ماهی در حالت های شناور، نیم شناور و غرق شونده تولید میشوند. پلت ماهی همچین میتواند دارو های ماهی را در خود جذب کند و به درمان آنها کمک کند.

غذادهی به ماهی ها و مقایسه ی آن با دام و طیور

پرورش موجودات زنده از بسیاری جهات پیشه ی سختی محسوب میشود چرا که سایر جانوران نیز همانند انسان ها نیاز هایی بدیهی دارند که به طور مداوم نیاز به پیگیری دارد. یکی از حیاتی ترین نیاز های اولیه ی تمامی موجودات زنده غذاست.

دام و موجودات زنده ی خشکی میتوانند بخشی از نیاز خود را به غذا، از محیط اطراف خود برطرف نموده و برای تامین غذای خود وابستگی کامل به پرورش دهنده ی خود ندارند اما در مورد آبزیان (در سیستم های متراکم و نیمه متراکم اینگونه نیست)، آبزی پرور باید مداوماً به فکر تامین غذایی ماهیان خود باشد چرا که تغذیه دقیق و کامل همراه با زمان بندی درست، نقش بسیار مهمی در رشد آبزیان و مبتلا نشدن آنان به بیماری ها ایفا میکند.

بسیاری از ماهیان به تغذیه ی هر روزه نیاز دارند. تغذیه ماهی ها به صورت فصلی نیز تغییر میکند. به طور مثال تغذیه ماهیان گرمابی در فصول سرد سال به حداقل خود میرسد. در مقابل در شرایطی بعضی از آن ها به چند وعده غذا در روز نیاز دارند. این مسئله لاجرم آبزی پرور را در استفاده از وقت خود بسیار محدود میکند. اگر محل زندگیتان از محل کارتان فاصله دارد هر روز یک یا چند بار باید برای تغذیه ی آبزیان در محل کار خود حاضر شوید. مسافرت و یا هر فعالیت جانبی دیگر برای شما عملاً غیر ممکن است مگر اینکه با صرف هزینه از نیروی انسانی جایگزین استفاده کنید که ممکن است متخصص یا معتمد نباشد و باعث ایجاد زیان و خسارت شود.

غذا دهی به ماهیان، تهدید و فرصت

مقایسه ای که بین تغذیه ی دام و  طیور و ماهی صورت گرفت تنها قسمتی از یک امتیاز بزرگ ماهی نسبت به سایر مورد است. ماهی ها میتوانند به صورت موقت به صورت طولانی از آنجایی که موجودانی خونسرد هستند متابولیسم خود را به حداقل کاهش داده و این تنش غذایی را تحمل کند، هیچ حیوان پرورشی دیگری چنین پتانسیلی ندارد. دیگر اینکه ماهی ها از آنجا که انواع پلت بسته به نحوه قرار گیری دهانشان دارد میتوانند ایتفاده کنند .

دستگاه های غذاده را میتوان با هرکدام از آنها شارژ کرد و با توزیع منظم آن ماهی ها را تغذیه کرد. اما چرا تهدید یا فرصت؟ در میان اهل فن اختلافات شدیدی بین تعداد بهینه ی وعده های غذای ماهی در روز صحبت میشود اما همه آنها یک مسئله متففق القولند: هرچه تعداد این وعده ها بیشتر باشد رشد و وزن گیری ماهی از طرف دیگر پرتی غذای ماهی ها کمتر خواهد بود. فرض کنید یک آبزی پرور بخواهد 100 وعده در روز استخر خودر را غذا دهد. این طبیعتا یک تهدید است اما آیا راه دیگری برای جبران کردن این معظل وجود دارد؟

تکنولوژی به کمک می آید!

فناوری نوین برای حل این مسئله دستگاه های غذاده اتوماتیک ماهیان را پیشنهاد میکند.
دستگاه غذاده اتوماتیک ماهیان در وهله ی اول از مشغولیت فکری و عملی شما میکاهد. دستگاه غذا ده اتوماتیک نیازی به دانش آبزی پروری و یادآوری مداوم ندارد چرا که خود شما یک بار برای همیشه زمان بندی، تعداد و مقدار توزیع غذا در وعده های آن را برنامه ریزی میکنید. بدین وسیله نگرانی از بروز خطای نیروی انسانی برطرف میشود.

به علاوه، همه ی ما میدانیم بدیهی ترین تفاوت کارکرد ماشین و انسان یک چیز است: ماشین همواره به طور یکسان کار خود را انجام مدهد همین مسئله باعث میشود با بهره گیری از مهندسی دستگاه غذاده اتوماتیک شما یه فعالیت خوب را به صورت خطی دوباره و دوباره انجام دهد.

توزیع مناسب غذا و توزیع غذا در راس ساعت مقدر از امتیاز های بهره گیری از یک ماشین برای انجام عمل غذا دهیست.

مقدارغذایی که توسط دستگاه غذاده اتوماتیک ماهیان به ماهیان داده میشود مقداری ثابت و برنامه ریزی شده است.توزیع غذای مناسب، به اندازه و بصورت یکنواخت تاثیر شگرفی در بهینه سازی رشد آبزیان دارد. همچنین توزیع یکنواخت مقدار ثابت غذا به طور دائمی باعث ثبات ترکیبات شیمیایی موجود در آب مورد استفاده ی آبزی میشود به عنوان مثال تغذیه بیش از اندازه ی آبزیان به علت فاسد شدن غذای مازاد موجود در آب و متابولیسم ناسالم آبزی تحت تاثیر تغذیه نادرست، باعث بالا رفتن مقدار آمونیاک و پایین آمدن مقدار اکسیژن محلول در آب میشود که برای سلامت آبزیان مضر است.

غذای مازاد همچنین باعث هدر رفتن غذا و تسریع آلودگی آب میشود و شما را ملزم به نظافت پیش از موعد آب مورد استفاده ی آبزیان میکند. مشکلاتی از این قبیل با در اختیار داشتن یک دستگاه غذاده اتوماتیک ماهیان و برنامه ریزی صحیح آن برطرف میشوند.

آبزیبان نیز اقدام به تولید دستگاه تمام اتوماتیک غذای ماهیان کرد. این دستگاه غذاده با بررسی نیاز های عمده آبزی روران و با هدف پوشش این نیاز ها ساخته شد.

مکانیزم عمل این دستگاه با پرتاب مستقیم دانه از یک تا ده متر میباشد و مانند برخی دستگاه ها که از یستم رنشی ضربه ای استفاده مبکنند منجر به خرد شدن گرانول های پلت نمیشود. صفحه این غذاده دیجیتال بوده و تمامی پارامتر های مورد استفاده کشاورز را نمایش میدهد.

این دستگاه مجهز به یک ساعت دیجیتال بوده که که در رمان بندی های لازم به کشاوز کمک کند.

شدت پرتاب که یکی از مهم ترین فاکتور های دستگاه ماست با یک دکمه یه ولوم (پیچ) مانند تظیم میشود. شدت پرتا بسته به قطر استخر شما اهمیت شیایانی میابد. مکن است استخر شما یک اسخر پیش ساخته 8 متری یا یک استخر بتونی 12 متری باشد.استخر های خاکی با طور کلی تجهیز پذیری بالایی ندارند. حداکثر شدت پرتابه ی این دستگاه 10 متر است و حداکثر جایگیری دانه در محزن این دستگاه نیز 50 گیلوگرم است.

یکی دیگر از قابلیت های این دستگاه که یک شیر ولوم ماند دیگر مختص یه خود تعیین فاصه میان وعده هاست. پیشتر در مورد این مسئله و اهمیت آن حرف زدیم.

هر چه تعداد وعده ها و غذای استفاده شده در آنها کمتر باشد از طرفی تعداد آنها بیشتر باشد هدر رفت غذا پایین تر و ضریب تبدیل غذای ما افزایش میابد. این گره نیز مانند بسیاری از گره های دیکر که انسان  به کمک تکنولوژی انها را گشود به کمک این فناوری به یک عمل ساده مبدل گشت.

تعداد ماهی های شما، وزن آنها و مقدار غذایی که احتیاج دارند باید به طور دقیق محاسبه شوند و غذا دادن بیش از حد میتواند برای شما دردسر جدی بیافریند. بدیم منظور ما بر روی دستگاه خود دکمه ای تعبیه کردیم تا مقدار غذا دهی به ماهی شما را در هر وعده مخشص کند. اینگونه نه تنها از اور فیدینگ جلوگیری میشود و آلودگی آب پایین تر میاید بلکه در فصولی که ماهی ها کمتر غذا میخورند دستگاه شما غاب تنظم از که چقدر برای استخرتان غذا توزیع کند.

شما میتوانید علاوه برتعداد وعده فاصله ی زمانی میان وعده های پخش شده توسط غذاده را مسخص کنید. اگر در فصلی هستید که میدانید ماهی هایتان دیر تر غذای خود را تمام میکنند این فاصله را زیاد کنید و از آلودگی بی مورد آب خود جلوگیری کنید.

ما پیشتر درباره ی فواصل بین وعده ها و مقدار غذای هر وعده صحبت کردیم. اما آنچه که مورد بحث بسیاری از صاحب نظران شیلات است تعداد وعده های دریافتی یک ماهی در روز است. اگرچه آنان روی عدد مشخصی توافق نکردمد اما روی امر اتفاق نظر دارند که هرچه تعداد این وعده ا بیشرتر باشد وزن گیری ماهی بهتر است. دستگاه دانه پاش اتوماتیک آبزیبان این فیچر را ننیز در اختیار آزیپروران محترم قرار میدهد. دوست دارید 10 کیلو گرم غذا را در 100 وعده به ماهی های خود بدهید؟ راه حل بسیار ساده تر از صد بار رفتن به بغل استخر و پاشیدن دانه به وسط آن با مشت است!

و اما آخرین ویژگی دستگاه دانه پاش اتوماتیک آبزیبان تعیین ساعت شروع غذادهی و پایان غذادهیست. ماهی ها مثل انسانها  خواب به معنایی که ما میشناسیم را تجربه نمیکنند اما برخی از آنها سیکل های شباه روزی را درک میکنند و در شب به حالتی شبیه حالت استند بای کامپیوتر درمیایند. غذا دادن به آنها در این حالت به آنها هم برای آنها استرس ایجاد میکند هم بازده پایینی دارد. لذا بهتر است که زمانی هم برای استراحت دستگاه و هم برای استراحت ماهی ها در نظر کرفت که به واسطه ی این دکمه نقش خود را ایفا میکند.

جمع بندی و نتیجه گیری جمع بندی و نتیجه گیری در مورد دستکاه های اتوماتیک غذاده:

سه فاکتور پر اهمیت در نتیجه گیری شما از آبزی پروری استفاده از آب خوب، ماهی هایی با ژن خوب و غذادهی مناسب با ضریب تبدیل بالاست. دانه پاش هی انوماتیک امرزه راه خود را نه فقط به مزرعه های بزرگ بلکه به آکوایورم ها نیز باز کرده اند. همواره به خاطر داشته باشید غذای مورد استفاده ی شما هر چقدر هم که باکیفیت باشد اگر در زمان و با توزیع نا مناسب در اختیار ماهی قرار گیرد نتیجه دخواهتان را نخواهید گرفت. نگاه صنعتی داشتن به یک تجارت امروزه با کم کردن هرچه بیشترنقش نیروی انسانی در فرایند تولید گره خورده است چرا که خطا های انسانی در بسیاری از موارد میتوانند منجر به اخذ عدم نتیجه دلخواه شود.

صد البته هزینه نگهداری و داشت یک قطعه ی التکرونیکی به مزرعه شما تحمیل میشود اما در مقابل هزینه نیروی انسانی علاوه بر تمام مزایایی که برشمردیم به دنبال آن خواهد آمد. بنظر میرسد آینده ی تغذیه ی ماهی ها مانند بسیاری از مشاغل دیگر که توسط ربات ها از بشر دزدیده شدند در سیستم های غذاده اتوماتیک نهفتهباشد که روز بروز نیز درحال بهتر شدن هستند.

ref:

https://www.fishkeepingworld.com/best-automatic-fish-feeder/

https://www.solitudelakemanagement.com/blog/benefits-of-feeding-fish-automatic-fish-feeders

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1046/j.1355-557x.2001.00038.x

https://www.fisheriesjournal.com/archives/2018/vol6issue4/PartD/6-4-23-347.pdf

موضوعات مرتبط :

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره کلیک کنید

4.5/5 - (2 امتیاز)

سوالی دارید؟ از کارشناسان ما بپرسید

همین حالا با شماره 09114646386 تماس بگیرید.

در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

دسته بندی ها

Language

No available translations found

موضوعات پیشنهادی

پربازدیدترین مطالب

فهرست
شرکت آبزیبان از سرتاسر کشور نماینده می‌پذیرد!با ما تماس بگیرید.